CSD Šmarje pri Jelšah

Domov arrow Arhiv novic
Arhiv novic
12.12.2017 - Cene storitve pomoči na domu za Občino Šmarje pri Jelšah in Občino Rogatec Natisni E-mail
Cene storitve pomoči na domu od 01.05.2016 za Občino Šmarje pri Jelšah in od 01.06.2017 za Občino Rogatec
doc cene storitve
 
17.11.2016 - OBVESTILO o motnjah v delovanju centra 28.11.2016 Natisni E-mail

Spoštovane uporabnike obveščamo, da bodo v PONEDELJEK, dne 28.11.2016, na  CSD Šmarje pri Jelšah, na naslovu Rogaška cesta 32 in Rogaška cesta 38, p. Šmarje pri Jelšah, motnje v delovanju zaradi izpada električne energije od 8. do 14. ure!

Hvala za razumevanje!

pdf Obvestilo - izpad elektrike

 
03.06.2016 - Dežurna pisarna CSD v Rogaški Slatini Natisni E-mail
pdf Obvestilo CSD Rogaška Slatina
 
01.01.2016 - Novosti, ki s 1.1.2016 začnejo veljati na področju socialnih transferjev Natisni E-mail

Konec leta je bil sprejet paket zakonov, ki delno odpravljajo varčevalne ukrepe na področju socialnih transferjev. Z novim letom se bo zvišala denarna socialna pomoč in otroški dodatki, več bo tudi državnih štipendij ter subvencioniranih kosil.


Državne štipendije
Državno štipendijo bo prejelo več dijakov in študentov zaradi delne uvedbe 5. dohodkovnega razreda. Do drčavne štipendije bodo upravičene tudi družine s povprečnim mesečnim dohodkom do 56 % na družinskega člana (v štirčlanski družini cenzus znaša 2.250 evrov). Državno štipendijo bo prejelo 3218 več dijakov in študentov. Za uveljavitev te pravice je treba oddati novo vlogo na center za socialno delo. 

 

Denarna socialna pomoč in varstveni dodatek
Varčevalni ukrepi so pri denarnih socialnih pomočeh in pri varstvenih dodatkih v celoti odpravljeni. S 1. januarjem 2016 se osnovni znesek minimalnega dohodka zviša na 288,81 evrov (za samsko osebo, trenutno 270,82 evrov), kar pomeni, da se znesek redne denarne socialne pomoči, izredne denarne socialne pomoči in posmrtnine zviša na 288,81. Cenzus za varstveni dodatek za samsko osebo bo po novem letu znašal največ 470,76 evra (trenutno 465,71 evrov). Za uveljavljanje višjega zneska je potrebno najkasneje do konca februarja oddati novo vlogo na center za socialno delo tudi, če imate še veljavno odločbo.
 

Otroški dodatki in očetovski dopust
Zneski otroškega dodatka v petem in šestem dohodkovnem razredu se bodo zvišali za 10 odstotkov, tj. na raven pred uveljavitvijo varčevalnih ukrepov. Višji otroški dodatek bo prejelo 97.000 otrok. Dodanih pa bo tudi 5 dni očetovskega dopusta.  Z novim letom bodo imeli očetje skupno 20 dni očetovskega dopusta. Nove vloge vsem, ki imajo pravico do otroškega dodatka če priznano, ni potrebno vlagati, saj se jim pravica ne bo ponovno odmerila.

 

Subvencija kosila za učence

Tako kot doslej bo v celoti subvencionirano oz. brezplačno kosilo za otroke iz tistih družin, ki so uvrščene v prvi dohodkovni razred. Dodatno se s 1. januarjem 2016 uvaja 70% subvencija za učence iz družin, ki se uvrščajo v drugi dohodkovni razred ter za tiste iz tretjega dohodkovnega razreda, ki bodo upravičeni do 40% subvencije. Staršem ni treba oddajati vlog za subvencijo kosila, saj bodo šole upoštevale uvrstitev v dohodkovni razred iz odločbe o otroškem dodatku ali državni štipendiji in obračunale predpisano višino subvencije.

 

Vir MDDSZ

 
05.08.2015 - Projekt odpisa dolgov in obrazci Natisni E-mail

Od 3. avgusta do 31. oktobra 2015 lahko upravičenci oddajo obrazce za odpis dolgov. 

V skladu z Zakonom o pogojih za izvedbo ukrepa odpusta dolgov bodo lahko odpisani dolgovi zaradi neplačanih računov za elektriko, ogrevanje in komunalo, za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, davčna bremena, za vrtec in šolsko prehrano ali ob morebitnem vračanju nakazanih socialnih prejemkov. Dolgove bodo odpisovala podjetja in občine, ki so podpisala sporazum o sodelovanju pri pomoči najšibkejšim. Odpisani bodo lahko eno leto stari dolgovi oziroma dolgovi, ki so nastali pred letom 2014.

 

>> Obrazci za odpis dolgov

 

Vloga oziroma predlog za odpis dolga mora biti oddana na ustreznem obrazcu. Obrazec natisnite in izpolnite. Pri izpolnjevanju vam lahko pomagajo tudi na vašem centru za socialno delo. Izpolnjen predlog lahko upniku prinesete osebno ali pošljete po pošti. Vsako podjetje, ki je podpisalo sporazum, dolg odpisuje ločeno in ima pravico samo določiti višino odpisa dolga. Ministrstvo ima za odpis dolgov omejena sredstva, zato bo eden od kriterijev tudi vrstni red vloženih prošenj, kar pa za obveznosti do državnega proračuna, ki jih odpisuje Finančna uprava RS, ne velja. Dolgovi se ne morejo odpisati osebam, ki so v osebnem stečaju.

 

 

Odpis dolgov - kriteriji:

 

Fizična oseba, ki ima dolg do upnika in je kadarkoli v obdobju med 1. 1. 2015 in 30. 6. 2015 prejemnica oziroma prejemnik:

  • denarne socialne pomoči ali
  • varstvenega dodatka ali
  • veteranskega dodatka ali
  • otroškega dodatka iz 1. oziroma 2. dohodkovnega razreda ali
  • otroškega dodatka v 3. dohodkovnem razredu in je hkrati katerakoli oseba navedena v odločbi o pravici do otroškega dodatka tudi prejemnik dodatka za nego otroka oziroma dodatka za veliko družino.

 

Odpis dolga je sicer eden izmed ukrepov znotraj širšega paketa pomoči, ki ga je pripravilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, in vsebuje tudi reševanje problematike deložacij, ki se ga je ministrstvo lotilo skupaj s humanitarnimi organizacijami. Pomemben del paketa pomoči je tudi uvedba sistema predplačniških kartic za socialno najbolj ogrožene, ki zaradi finančnih težav ne morejo odpreti bančnega računa ali s sredstvi iz socialnih transferjev ne morejo v celoti razpolagati. Kartice bodo omogočale način poslovanja brez bančnega računa, za katerega se bodo upravičenci odločili prostovoljno. Na kartice bodo posamezniki prejemali izključno socialne transferje.


Ažuriran seznam podpisnikov Sporazuma o izvedbi odpusta dolgov

Vir MDDSZ


 
«« Začetek « Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 Naprej » Konec »»

Rezultatov 1 - 9 od 61

Anketa

Vaše mnenje o naši spletni strani?
 

Števec

Obiskovalcev: 1564580